Vad är WordPress?

Oavsett om du som privatperson eller företag behöver ett verktyg för publicering av din webbsida, så är WordPress ett bra val. Med detta program behöver du inte kunna någonting inom HTML eller programmering utan programmet sköter allt det åt dig och dessutom är det gratis. Fokus ligger på användarvänlighet, utseende och webbstandard och har blivit ett av världens mest använda publiceringsverktyg.

När du vill ändra på utseendet på din sida kan du använda dig av olika tillägg och teman för att anpassa efter dina önskemål. Dessa hittar du hos WordPress.org eller hos någon av de många marknadsplatserna för WordPress. Många tilläggstjänster kostar inget medans andra får du betala en summa för. Support kan fås dygnet runt via forum, live-chatt, supportsidor och e-post och du får lätt svar på dina frågor.

Utvecklingen inom mobila sektorn går ständigt framåt och att blogga och göra uppdateringar på din smartphone eller surfplatta är fullt möjligt via appar till iPhone och Android. Dessa hittar du hos WordPress.org, Google Play och App Store. Du kan även göra anpassningar på din sida för att kunna göra den lika tillgänglig via PC, surfplattan och mobilen. Detta bör göras om du vill ha en bredare publik, då de mindre skärmarna inte klarar samma typ av grafik och texten blir svårare att läsa.