Välja design till min sajt

Att designa sin sajt kan vara roligt med också tidskrävande. Är du i startgroparna så börjar du med ett helt blankt ark som ska byggas upp till en fungerande webbplats. Det är bara att klicka sig runt på webben och inspireras av andras sidor.

Några saker att tänka på är användarvänligheten och att sajten ska se inbjudande ut. Ett bra knep är att rita upp din sajt på ett papper med manövrering, länkar och bilder, kort sagt allt du tänkt införliva i din webbplats och göra ett ark för var sida. Sätt sedan igång och gör ett första försök. Testa dig fram med olika teman, fonter och användning av bilder och låt dina vänner och familj vara testpersoner, ta del av deras åsikt för att förbättra och omarbeta.

Att bädda in bilder kan verkligen lyfta din webbplats och du kan hitta högupplösta bilder hos en hel rad av bildbanker på internet. Var uppmärksam på vilken licens och copyright bilden har innan du använder dig av den.

Med mycket text på din sida bör du tänka på läsbarheten och välja typsnitt utifrån detta. En snirklig font upplevs inte lika seriös som en rakare och avskalad. Men allt detta beror ju så klart på vad din webbplats kommer att handla om.

Allt detta kan du få hjälp med hos någon av de otaliga webbdesigner som finns runt om i landet. Du kan också göra detta själv med något av de hemside verktyg som kan nyttjas mot en kostnad, men det finns även de som är helt gratis.