Skapa företagets grafiska profil

Det är viktigt att man använder sig av en logotype på företaget som berättar något. Att skapa företagets grafiska profil är viktigt och den behöver tänkas igenom fler än en gång. Så klart så kan man ändra sin profil om man upplever att den man har inte fungerar som den ska.

Företagets logotype

Företagets logotype är det som folk ska komma ihåg och förknippa med ert företag. Här gäller det att skapa något som är tilltalande men också lätt att förstå. Försök undvik krångliga typsnitt och en massa olika färger. Oftast så finns det något i logotypen som härrör till det företaget arbetar med. Logotypen kan sedan användas i olika sammanhang som exempelvis trycka upp profilkläder med företagets logotyp och budskap. Er logotype går att använda i mer än just profilkläder. kanske ni väljer att sponsra det lokala innebandylaget och får er logga tryckt på matchtröjor.

Enhetligt i den grafiska profilen

Det är viktigt att man skapar något enhetligt i den grafiska profilen. Se över vilket typsnitt som alltid ska användas i skriftlig kommunikation. Vilka färger som ska förknippas med företaget. Men också att allt går igen i olika delar allt från kuvert, profilkläder till Power Point presentationer. Lämna inget åt slumpen utan se till att tänka igenom detta ordentligt för att få det exakt som ni vill ha det och att kunder och andra förstår ert budskap i er grafiska profil. Försök att hålla en ren linje i er profil så det inte blir snurrigt och svårt att förstå och se vad ni arbetar med.