En grafisk profil för ditt företag

Som företagare vet man precis vad ens företag är och gör. Det är lätt att fastna i idén att alla andra också gör det och då kan det vara extra vettigt att ta hjälp utifrån.

Ett av de allra starkaste sätten att profilera sig som företag är med utseendet. Vi människor har inte kommit längre än att vi bedömer varandra (och företag vi har att göra med) utifrån hur vi ser ut. För företag är det lite lättare än för oss människor att ändra på det däremot.

Vad är en grafisk profil

Det är lätt att tänka att en grafisk profil är hur loggan och visitkorten ser ut och visst kan det vara en del av det hela. Vad som egentligen spelar roll däremot är vad som finns bakom, bakom sajtens design, bakom power pointsen och så vidare. 

Det stora arbetet i en grafisk profil är att först ta reda på vad man vill berätta och sedan hitta ett grafiskt sätt att berätta det. "Alla har en historia, låt oss berätta din" säger byrån Brid i sin presentation. Det summerar arbetet med att komma fram till en grafisk profil på ett mycket enkelt sätt. Det handar inte om hur det ser ut, det handlar om vad det berättar.

Hur vet du vad du ska berätta?

Att komma fram till vad som är ditt företags berättelse kan mycket väl vara det svåraste steget här. När man tydligt vet var man står brukar det vara lätt att hitta rätt i grafiken också. Det finns idag en lång rad metoder för att komma fram till företagets kärna, berättelse, kärnvärden eller vad det kan vara i just den modellen. I det kan man sedan ta avstamp för att skapa resten. 

En riktigt enkel början brukar vara att svara på frågan, Varför finns ditt företag?