Case Study på IKEAs sajt

IKEA är något vi alla har fått besöka och vi har alla haft olika upplevelser, allt ifrån glädje till utrtåkighet. Som tur är så har de en riktigt bra och lättsam webbsida. IKEAs webbdesign tillåter oss att utforska de olika kategorierna i ett stilrent och praktiskt rutsystem. Du får se produkten i en liten bild samt att får se i tydlig text på vad priset är.

Bland deras många flikar så finns det en flik som verkligen sticker ut, “Inspiration”. I denna flik finner vi en stor mängd bilder om hur olika rum i ens hem kan se ut. Bilder är detaljrika och skapar stor kreativitet i ens egna huvud. Samtidigt som deras bilder är detaljrika så visar de även stor variation. Allt ifrån den stilrena bankiren till den mer kreativa konstnären. Om vi kollar till exempel i underfliken “Arbetsrum” så kan vi se allt ifrån kontor till verkstäder.

Något annat som får en att tycka om designen är att den är väldigt modern. Det är så att den påminner om hur en social media som till exempel Tumblr ser ut. De har även små inslag av recept där de marknadsför olika köksredskap. Går man däremot till underfliken “Utomhus” så kan man finna lite marknadsföring för serverings brickor, dukar, glas m.m att ta med sig till badstranden eller liknande.

Dessa bilder är även smart gjorda att om man för muspekaren på dem så får man se deras produkter på bilden och vad det är för något. Klickar man på en av dessa produkter tas du direkt till dennes webbsida.

För dig som funderar på hur en bra webbsida eller hur en bra webbpalts ser ut. Ta då en titt på IKEA och bli inspirerad av dem.