Bildbank online

För en mer visuellt tilltalande sida kan du använda dig av snygga bilder. Är du en av de med bra kamera som tar fantastiska bilder, ja grattis till dig. Annars behöver du någon annan som kan leverera de bilder du vill ha.

Att gå ut på internet och hitta en bild och använda dig av den kan sätta dig i klistret. De flesta bilder är nämligen copyrightskyddade, men du kan hitta en hel del arkiv av bilder online så kallade bildbanker, som du kan använda gratis eller mot en kostnad.

De flesta är publicerade med creative commons licensen vilket innebär att du kan modifiera, kopiera, publicera fritt utan medgivande, men det är viktigt att hålla koll på vilka licenser och bildrättigheter som gäller för just de bilder du tänker använda.

iStock tillhandahåller ett miljontal videos, illustrationer, musik och bilder. De använder sig utav krediter, ett sorts egen typ av valuta och du kan köpa prenumerationer på en månad eller ett år eller det antal foton, vektorer eller videos du behöver.

Shutterstock erbjuder över 70 miljoner videos, bilder, vektorer och musik. Du kan här köpa bildpaket eller prenumerera och få lite olika mängder bilder till en månadskostnad och välja vilken typ av licens du ska ha på dina bilder.

Adobe stock har 45 miljoner bilder, foton, illustrationer och videor att välja bland. Här kan du också välja att köpa enstaka bilder eller en prenumeration som passar ditt behov.

Du kan också hitta en stort utbud av gratis bildbanker som har bilder för de flesta tillfällen. Även här är det bra att hålla koll på vad som gäller för de bilder du tänker använda.

Unsplash publicerar 10 nya bilder var tioende dag och har en samling med högupplösta bilder som du kan använda gratis.

StockSnap.io har en stor bildbank med noggrant utvalda bilder med hög upplösning.

Gratisography publicerar nya bilder varje vecka tagna av Ryan McGuire som avsagt sig helt upphovsrätten.