Att tänka på när man bygger sajt

När du gör en webbsajt så ska man först tänka på vad den ska handla om. Det viktigaste man ska tänka på är att bara använda sig av neutrala och naturliga färger då “konstgjorda” färger skapar mer stress för ögat.

Har du en affärssida så ska du tänka på att vara stilren och använda enkla färger som förmedlar just din eller dina produkter. Är du en bank till exempel så vill du nog ha blå eller grön färg då dessa är lugnande. Använder du en lite mörkare blåfärg kan du göra som Facebook och använda vit text.

Färger spelar roll och att kombinera gult bakgrund med vit text kan skapa irritation och frustration över att du inte kan läsa. Vi människor är ändå djur, och precis som djur så reagerar vi på vad olika färger visar oss. Anledningen till att Facebook är blå är för att dess grundare är röd-grön-färgblind. Det finns i slutändan en hel del psykologi bakom färgval.

Ser man på till exempel McDonalds ikoniska logga med sin röda bakgrund och sitt gula “M”. Detta är skapat för att den ska nästan “brännas in” i våra undermedvetna. Nästan till den grad av att tänker man på hamburgare så ska man associera det med deras logga.

Idagens samhälle kan det vara viktigt att ha en bra webbplats med snygga webbsidor som förmedlar om vad du säljer för produkter eller tjänster. Ett bra färgval är grunden och innehållet därefter. Trots allt så kan just din webbplats vara allt som gör att du får den kundbas du behöver.