A och O för företagssajten

En företagssajt ska locka in kunder, ge vettig information och bjuda in till ytterligare kontakt. Hur man skapar en bra sajt beror på vad man ska använda den till och vilken bransch man är i. Därför är det svårt att ge strikta linjer att arbeta utefter. Men när det kommer till mer generella strukturtips på sajten, har vi några saker som fungerar nästan varenda gång. 

Kontaktuppgifter

Även de som snubblat in på sajten av olyckshändelse eller inte har mycket tid, borde snabbt kunna lokalisera era kontaktuppgifter. Ofta har man telefonnummer längst uppe och besökadresser längre ned. Har man flera butiker eller håller till i flera städer är det smart att lista dessa redan på framsidan, med sina egna telefonnummer man kan ringa. 

Man kan gärna ha en chatt som är bemannad vid vissa tider eller dygnet runt (beroende på bransch) och skriva ut passande emailadresser. 

Bilder

Även om man är en sajt som säljer texter ska man ha bilder på sajten. Det är ett bra sätt att illustrera texten och få personer att snabbt uppfatta vad texten kommer att handla om. Det skapar också ett avbrott i långa texter som ger läsaren en chans att ta paus. Har man ett kreativt eller uttrycksfullt jobb ska man så klart använda sig av fler bilder. Säljer man produkter är det viktigt att man har bilder på alla sina produkter, gärna från flera vinklar.

Certifikat och pris

Om företaget har certifikat för olika saker eller har vunnit priset ska man så klart skylta tydligt med detta. Certifikat delar ofta ut en bild på deras stämpel som du ska visa upp för startsidan. Har ni vunnit ett pris borde det synas och nämnas i flödande text för att hamra i meddelandet. Finns det certifikat att få, ska man försöka få dem. Tänk på det som att jaga pokemóns: man måste fånga alla! Ju fler stämplar och priser, desto högre konkurrenskraft och ju mer tillit får kunderna.

Frågor och svar

Det kan finnas fördel att lägga in de mest frekventa frågor som företaget brukar få och ett svar på dessa frågor. Det kan underlätta för den som har en fråga angående något och med en så kallad FAQ får sitt svar omgående. Det är viktigt att lyssna på sina kunder och vilka typer av frågor som brukar ställas. Det kan vara fraktkostnader om man säljer något online. Eller något så enkelt som vilka öppettider som företaget har.